Ga naar de inhoud
Home » Zolen

Zolen

Zolen kunnen de juiste ondersteuning bieden voor voeten. Ze vervangen het voetbed dat standaard in schoenen aanwezig is. De therapie van de zolen kan invloed hebben op het verminderen van pijnklachten in voeten, knieën, heupen en rug.

Deze worden altijd pas aangemeten na een voetonderzoek. Tijdens het voetonderzoek wordt gekeken naar de beweeglijkheid van de gewrichten, de voetstand en het looppatroon, naar de eventuele aanwezigheid van drukpunten. Hiervan maken we een behandelplan en bepalen we hoe de zolen eruit moeten gaan zien voor de beste ondersteuning, of correctie.

Voor de zolen maken we gebruik van een 3D voetenscan met bijbehorende software. De zolen zelf worden geprint met een 3D printer. Een draad gaat de printer in en na 2,5 uur is de zool gereed voor gebruik. Een mooie stap in de toekomst zetten we met deze techniek, die veel minder stof en afval achterlaat als de oude manier van zolen maken.

Omdat wij zolen in eigen beheer printen kunnen we snelle levering bieden. Klaar terwijl u wacht, of een boodschap doet in het centrum van Rosmalen. Wilt u gebruik maken van deze enorm snelle service dan is het belangrijk om dit goed vooraf te bespreken. Wanneer er al zolen in de printer gemaakt worden, kan de tijd van afleveren oplopen. Maar nooit meer als 2 dagen.

In twee weken is het duidelijk of het lichaam kan wennen aan de steun of correctie van de zolen, lukt dit wennen niet dan is het verstandig om het opnieuw na te kijken.

We controleren de zolen na 6 tot 8 weken dragen. Zodat we zeker weten of het opgestelde behandelplan goed uitgevoerd wordt. Waar nodig kunnen we de zolen aanpassen.

Zolen kunt u schoenmaken met een vochtige doek. Leg zolen nooit op de verwarming om te drogen, daar kan het materiaal niet tegen.

Een extra paar zolen, dat kan heel handig zijn zodat wisselen niet continu noodzakelijk is. Deze maken we binnen 3 maanden tegen een gereduceerd tarief. Overleg met uw behandelaar welke kosten u maakt voor een paar zolen, of een extra paar. Vergoeding is mogelijk uit de aanvullende verzekering.

Zolen