Ga naar de inhoud
Home » Behandelingen » Kinderschoenen

Kinderschoenen

Adviezen bij het kopen van kinderschoenen

Hoe wordt de schoenmaat van uw kind bepaald?

Om de juiste maat te bepalen, is niet alleen de lengte maar ook de breedte van de voet belangrijk.  Kinderschoenen moeten 1,5 cm langer zijn dan de lengte van de voet. Laat het meten van de kindervoet over aan medewerkers van een gespecialiseerde kinderschoenen winkel.

Waar moet u op letten bij kinderschoenen?

0-2 Jaar

Baby’s en kinderen die nog niet of net beginnen met lopen, trappelen en spelen graag met hun voeten. Zo ontwikkelen ze de spieren die nodig zijn om te lopen. Het is belangrijk dat deze bewegingen niet belemmerd worden door te kleine babypakjes met voetjes eraan, te kleine schoentjes of te strakke sokjes. De eerste schoentjes zijn pas nodig als uw kindje twee tot drie weken echt zelfstandig loopt.

2-3 jaar

De eerste twee tot drie jaar dat uw kind loopt, kunnen de voeten twee tot drie maten per jaar groeien. Laat gedurende die periode iedere drie maanden de voeten van uw kind meten om zeker te zijn dat u de goede maat schoenen koopt. Let er op dat zowel de lengte als de breedte wordt gemeten. Daarna groeien kindervoeten gemiddeld een tot twee maten per jaar. Het is verstandig in die periode de voeten van uw kind elk half jaar te laten meten.

Op het moment dat uw kind echt begint met lopen, moeten de schoenen aan de volgende eisen voldoen:

    ~ Juiste pasvorm, juiste breedte
    ~ Stevige hielomsluiting
    ~ Goede en stevige sluiting over de wreef van de voet, met veters of klittenband
    ~ Buigpunt van de schoen onder de bal van de voet
    ~ Geen, of een lage brede hak

Kinderschoenen moeten 1,5 cm langer zijn dan de lengte van de voet.

Gebruik de tabel voor de juiste kinderschoenmaat en meet elke 2 à 3 maanden opnieuw. Kinderen groeien hard en hun schoenmaat veranderd snel.

Maat (EU)

Voetlengte kindervoet