Ga naar de inhoud
Home » Aandoeningen » Rugklachten of ischias

Rugklachten of ischias

Nare lage rugpijn met staan, zitten en lopen. Soms straalt het zelfs uit naar de bil of het been, een houding aannemen is erg moeilijk.

Dat zijn symptomen die de podotherapeut veel hoort in de praktijk. Dit kunnen ongedefinieerde lage rugklachten of ischias klachten zijn. Deze klachten ontstaan geleidelijk of acuut.
Wanneer het acuut ontstaat, dan schiet het er vaak in bij het bukken, iets optillen of een verkeerde draaibeweging. Wanneer het geleidelijk aan ontstaat, dan kan er een oorzaak zijn die kan liggen in bijvoorbeeld de voetstand die veranderd is.

De podotherapeut is de aangewezen persoon om het verhaal aan te horen, alles te controleren en na te gaan wat het beste helpt tegen de klachten. Zo zijn er een tal van behandelmogelijkheden en soms ook verwijzingen naar een andere specialist. Een andere specialist kan bijvoorbeeld een manueel therapeut zijn om het bekken weer juist te positioneren.

Wanneer de stand of het looppatroon invloed hebben op de lage rugklachten, dan zal er een uitgebreid onderzoek plaatsvinden om te achterhalen waar deze klachten vandaan komen. De podotherapeut stelt vervolgens een persoonlijk behandelplan op om u van de klachten af te helpen.

Heeft u ook pijn bij hoesten, niezen en persen? Dan is het raadzaam om eerst naar de huisarts te gaan.