Ga naar de inhoud
Home » Slippers

Slippers

Bij mooi weer is het heerlijk om je schoenen uit te doen en op slippers te lopen.

Een nadeel van slippers is dat ze niet heel stevig om je voeten aansluiten. Je mist vooral steun bij de hiel en je gaat met je tenen klauwen om de slipper vast te houden. Het kan geen kwaad om op slippers te lopen. Zeker niet wanneer je geen voetklachten hebt.

Bij voetklachten kan het zelfs pijnlijker zijn om op slippers te lopen. Klachten kunnen verergeren of terugkeren. Je voeten raken sneller overbelast.

Elk jaar zien we ”slipperpatienten”, mensen met een voetklacht die ontstaan is door het dragen van slippers. Pijnlijke tenen, bal van de voet, achillespeesklachten tot zelf knieklachten ontstaan.

Het gebruik van slippers kan zeker geen kwaad bij een half uur per dag, maar loop je de hele dag op de slippers, dan loop je dus ook meer risico op voetproblemen. Draag slippers dus voor kleine stukjes, om bijvoorbeeld naar het zwembad of het strand te gaan.  Maar ga zeker de hond niet uitlaten op je slippers.

Mensen die inleg of steunzolen dragen zijn al meer beperkt bij het dragen van slippers. Een slipper met je eigen voetbed, hoe fijn is dat!

Wij kunnen voor u slippers en sandalen van FITS leveren. Op basis van de voetscan waarop ook uw zolen vervaardigd worden teken wij de slippers in. U zoekt zelf de gewenste kleur, het model en het materiaal uit. Deze bestellen we voor u en maken een ophaalafspraak om het te passen.

Interesse in op maat gemaakte FITS, kijk dan verder op onze website of neem contact op voor een persoonlijk advies.

Slippers