Ga naar de inhoud
Home » Behandelingen » Voetreflex

Voetreflex

We besteden weinig aandacht aan onze voeten, in vergelijking met andere lichaamsdelen. Je voeten zijn je fundament, de basis van je gezondheid.

Je lichaam heeft een zelf genezend vermogen, door bepaalde aanraking van je voeten kun je dit activeren. De doorbloeding van het lichaam wordt bevordert, zuurstof en voeding kunnen de weefsels beter bereiken en afvalstoffen worden sneller afgevoerd.

Voetreflex

Voetreflex bestaat enorm lang. In landen als China, India wordt veelvuldig gebruik gemaakt van deze methode om gezondheid te bevorderen.

Het heeft lang geduurd voor er onderzoek gedaan is naar voetreflex. Uiteindelijk weten we dat het werkt, via het zenuwstelsel.

Je voeten zijn een spiegel van je lichaam. Elk lichaamsdeel heeft een zone op de voeten.

Voetreflexologie is veilig. Wel zijn er contra-indicaties om een behandeling te ondergaan:

  ~ Een zwangerschap in het eerste trimester
  ~ De eerste 6 maanden na een orgaantransplantatie
  ~ Kanker

Het doel van een voetreflex behandeling is lichaam en geest in balans brengen.

De reflexzones staan in verbinding met alle systemen in het lichaam o.a. de meridianen, waarbinnen ons energiesysteem zich bevindt. Wanneer een reflexzone pijnlijk is, wil dat niet zeggen dat er met dat orgaan iets helemaal mis is. De energie van een orgaan, welke door de corresponderende meridiaan stroomt, kan geblokkeerd zijn. Deze blokkade kan ontstaan zijn door een blokkade in een andere meridiaan, omdat het een algeheel samenhangend systeem is. Door de voeten op de juiste manier te behandelen kunnen de blokkades op den duur verminderen of opgeheven worden. Ook kan door gebruik van de kennis van de TCM (Traditionele Chinese Geneeskunde) gerichter gewerkt worden. B.v. met de Vijf elementen, Yin en Yang en de loop van de meridianen (over de plaats van de klacht) met als gevolg een sneller resultaat.

Klachten die aangepakt kunnen worden zijn bijvoorbeeld:

  ~ hoofdpijn
  ~ slaapproblemen
  ~ energietekort
  ~ neusverkoudheid
  ~ vocht vasthouden
  ~ blaasontsteking
  ~ hoge bloeddruk
  ~ ontstekingen in het lichaam

Bij klachten is het raadzaam een behandelplan op te stellen. Vaak is 3 keer behandelen met tussenpozen van 1 tot 2 weken de ultieme boost van je lichaam en geest.

Een voetreflex massage kan erg ontspannend werken. Na een behandeling voel je lichter, warmer en soepeler. Dit komt door de massage die de doorbloeding stimuleert en afvalstoffen verwijdert. Ook kan je ziek worden na een behandeling, omdat het lichaam de vermoeidheid en ziektes die genegeerd zijn gaat resetten.

Wat kun je verwachten?

  ~ ontspanning en meer energie
  ~ het herstellen van de innerlijke- en fysieke balans
  ~ verbetering van de doorbloeding
  ~ het stimuleren van het zelf genezend vermogen
  ~ het verminderen van stress/onrust

Contra indicaties (niet behandelen):

Infectieziekten (koorts), Cardiovasculaire ziekten, Hernia van de darmen en nog niet geheel benig genezen fracturen.

Een eerste keer voetreflextherapie start altijd met een vraaggesprek over je gezondheid en een ontspanningsmassage. Belangrijk is om te ervaren hoe je lichaam hierop reageert voordat behandelingen ingezet kunnen worden.