Ga naar de inhoud
Home » Behandelingen » Nagelbeugel

Nagelbeugel

Een nagelbeugel is meestal een tijdelijke therapie die ervoor kan zorgen dat de bolle nagel weer recht groeit, de nageldruk uit de nagelwal gehaald wordt of de nagel begeleid met uitgroeien. Het is veel minder pijnlijk en ingrijpend als een operatie aan de nagel.

Een nagelbeugel is een dunne metalen draad, op maat gemaakt op de nagel en vast gezet met een gel. De beugel moet elke zes weken herplaatst worden vanwege het groeien van de nagel. De duur van de periode dat een nagelbeugel gedragen moet worden verschilt per persoon. Het is een effectieve therapie bij klachten. Wel zien we na het weglaten van de beugel weer problemen ontstaan als de oorzaak niet goed genoeg is aangepakt.

Nagelbeugel

Nagelbeugels passen niet op alle nagels, meestal worden deze op de grote teen geplaatst. In overleg zijn andere nagels mogelijk. Belangrijk is dat er genoeg ruimte aanwezig is in de nagelwal om de nagelbeugel te plaatsen. Tijdens een consult zullen we dit bekijken.

Er bestaan verschillende soorten nagelbeugels, als u ooit een nagelbeugel bij een pedicure heeft gehad wat niet werkte wil dat niet perse zeggen dat deze beugel ook niet werkt.