Ga naar de inhoud
Home » Behandelingen » Cryopen

Cryopen

Snel en effectief (voet)wratten verwijderen kan met de Cryopen.

Vrijwel iedereen weet wat wratten zijn. Deze ruw aanvoelende knobbeltjes komen vooral voor op de handen en onder de voetzool, maar ook elders op het lichaam bij zowel kinderen als volwassenen. Ondanks dat het veelal om onschuldige verschijnselen gaat, kunnen ze zeer hinderlijk en ontsierend zijn. Ook kunnen wratten wel degelijk last veroorzaken, bijvoorbeeld onder de voorvoet tijdens het lopen. Erg hinderlijk kan dat zijn. Daardoor kan het lopen verkeerd beïnvloed worden en kunnen er weer andere klachten ontstaan.

Cryopen, voetwratten behandeling

Bij de reguliere huisarts behandeling (met vloeibare stikstof) wordt de omliggende, gezonde huid vaak beschadigd. Dat maakt de behandeling pijnlijk en veroorzaakt blaren en wonden. De nieuwste technologie om wratten effectief te behandelen is door heel gericht te bevriezen met de CryoPen.

Met de komst van deze pen kunnen wratten nu snel en succesvol worden verwijderd tot op de millimeter nauwkeurig.

Het gecontroleerd vernietigen van ongewenst weefsel door nauwkeurige toepassing van bevriezing wordt in de medische wereld Cryotherapie genoemd. Het is een algemeen erkende methode van behandelen. Door bevriezing vindt weefselbeschadiging plaats, het bevroren huiddeel sterft af en wordt vervangen door nieuwe gezonde huid. Onder hoge druk (55 bar) komt een straal vloeibaar N²O-gas van -89°C vrij via een microfijne applicator. Met deze technologie kan men tot op de millimeter nauwkeurig werken en diep in het wratweefsel doordringen, zonder de gezonde omliggende huid te beschadigen. Daarom zijn behandelingen met de CryoPen nagenoeg pijnloos, waardoor langer en dieper effectief behandeld kan worden.

Meestal volstaan 2 tot 3 behandelingen om een succesvol resultaat te bereiken. Er is geen specifieke nazorg nodig want er ontstaan geen blaren of wonden.

Om succesvol wratten te behandelen moet er in de meeste gevallen eerst eelt worden verwijderd.

Kosten

De behandelingen met de cryopen wordt niet vergoed door de zorgverzekering. De kosten van één behandeling kunt u vinden op onze prijslijst. Wij maken een serie van drie afspraken drie weken achter elkaar. Iedere week doen we dus één behandeling met de cryopen. Indien nodig wordt elke keer weer het eelt verwijderd. Daarna adviseren wij 3 weken rust.

Eventueel bij erg hardnekkige wratten herhalen we de hele cyclus. We kunnen geen garantie geven dat de wrat ook wegblijft.