Ga naar de inhoud
Home » Behandelingen » Voetwratten

Voetwratten

De voetwrat is een vervelend ding, waar je niet zo gemakkelijk van af komt. Het is veelal een virusinfectie, die zorgt dat de cellen op die plaats gaan woekeren. Dat zorgt dan weer voor een verhevenheid op de huid. Zit die wrat nu onder de voet, dan zorgt de belasting van uw lichaam ervoor dat de wrat helemaal in de huid gaat zitten. Vaak groeit er dan nog een eeltlaag overheen, die voor extra druk en pijn zorgt.

Voetwratten

U kunt een wrat zelf behandelen met middelen van de drogist of apotheek. Een probleem kan dan zijn dat de eeltlaag te dik is, waardoor het middel niet tot de wrat doordringt. U kunt er ook mee naar de huisarts gaan en de wrat laten aanstippen met vloeibaar stikstof. De stikstof bevriest het wratweefsel, waardoor het afsterft. Het is dan wel belangrijk dat het eelt eerst wordt verwijderd, anders kan de stikstof het wratweefsel niet bereiken. Als u dat ooit eerder gedaan heeft, dan weet u dat dit vaak pijnlijk is omdat de stikstof ook de huid eromheen bevriest. Meestal moet u meerdere malen de wrat laten aanstippen en dan is hij vaak nog niet weg.

De wrat kunt u ook door ons laten behandelen met de CryoPen®. Hierbij verwijderen we eventueel eerst het eelt, dat over de wrat is heen gegroeid. Daarna gaan we met de pen de wrat bevriezen. Het voordeel van deze pen is dat er, onder hoge druk, vloeibaar N2O in een dunne straal op de wrat aangebracht wordt.

Omdat dit met een dunne straal gaat, zijn we in staat alleen de wrat te behandelen en niet het omliggende weefsel. De pijnsensatie bij deze behandeling is nihil. Zo gauw als men een prikkeling voelt, stoppen we met bevriezen. Wel wordt er per behandeling, afhankelijk van de grootte van de wrat, 3 à 4 maal dezelfde wrat bevroren. Niet iedere wrat is met 1 behandeling direct verdwenen. Afhankelijk van de grootte en diepte van de wrat zijn meerdere behandelingen nodig. In eerste instantie gaan we drie weken achter elkaar, 1 maal per week de wrat bevriezen. Dan houden we 3 weken pauze en daarna bepalen we of er nog een sessie van 3 weken nodig is.

wrat-voor-behandeling-cryopen
Voor de behandeling
Na de behandeilng