Ga naar de inhoud
Home » Over ons

Over ons

Ilse Hijnen

Kennis maken met Ilse Hijnen, podotherapeut en eigenaresse van het voetencentrum Rosmalen.

Op 16jarige leeftijd heb ik zelf kennis gemaakt met podotherapie. Ik had al een tijd knieklachten en werd uiteindelijk doorverwezen naar de podotherapeut. Die podotherapeut stelde vragen, luisterde en maakte zolen. Die zolen werkten prima. Mijn knieklachten verdwenen.

Een goed voorbeeld doet goed volgen. Na mijn opleiding in mijn geboorteplaats Eindhoven ben ik mijn eerste praktijk in 2003 gestart als ondernemer in de franchise organisatie PodoXpert. In 2012 heeft die praktijk een vervolg gekregen, GAAN & Staan  Podotherapie verzorgde voetzorg in de regio Culemborg, Vianen en Nieuwegein. In 2020 voegde ik daar GAAN & Staan medisch pedicure aan toe uit het oogpunt: samen kom je verder. Juli 2022, GAAN & Staan paste mij niet meer, slachtoffer van mijn eigen succes.

6 jaar lang werkte ik in het Diabetes Voetenteam van het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein. Multidisciplinair met onder andere vaatchirurgen, wondverpleegkundigen, orthopedisch schoenmakers en gipsverbandmeesters. Vanuit deze mooie setting om de beste diabeteszorg te leveren heb ik de opleiding tot Diabetes Podotherapeut (2jaar, Post HBO) afgerond.

20 jaar podotherapeut, een vak waar ik nog steeds energie van krijg. Toch miste ik iets, een samenhangend geheel een meer holistische kant. Na het stoppen met GAAN & Staan ben ik om deze reden gestart met de opleiding tot voetreflextherapeut. Een mooie aanvulling om te werken met een massage van de voet en daarmee klachten elders in het lichaam te behandelen. Deze opleiding duurt in totaal 3 jaar, in 2025 zal ik deze afronden.

Een nieuw hoofdstuk ga ik schrijven met het voetencentrum in Rosmalen, mijn woonplaats. Passie voor voeten en gewoon goede zorg geeft deze drijfveer om de inwoners van Rosmalen en omstreken van de beste voetzorg te voorzien.

Nieuwsgierig als ik ben hou ik er van te weten wat er speelt in mijn vakgebied. Het gebruik van de nieuwste technieken, samen met mijn creatieve ideeën zorgt ervoor dat voor mij alleen de beste oplossing telt. 
Samenwerken met artsen, therapeuten, pedicures, orthopedisch schoenmakers, verzekeraars, leveranciers is echt belangrijk om voor u korte lijnen te kunnen creëren. Ik leer van de gedeelde kennis zodat ik die kan toepassen, u mag hierdoor van mij de beste behandeling en het beste resultaat verwachten.

Ik wil helpen om gewoon weer ‘gewoon’ te vinden, soms door een intensieve podotherapeutische behandeling soms door het aanmeten van een zooltje of een voetmassage.
Maar altijd met persoonlijke aandacht. De juiste ingrediënten voor een voetzaam proces.

Zodat u weer op goede voet verder kan.

U komt met mij in contact door te mailen naar ilse@hetvoetencentrum.nl

Wij voldoen aan alle eisen die zorgverzekeraars stellen, staan ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici en zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten.
Wij zijn aangesloten bij zorggroep Jeroen Bosch Huisartsen en Zorggroep Synchroon.

Bernadet van den Braak

Vanaf 1 september 2023 ziet u mij in de behandelkamer van het voetencentrum als assistent podotherapeut.

Ik ben Bernadet van den Braak, 30 jaar oud en woon in Rosmalen samen met mijn vriend en dochtertje van anderhalf. In mijn vrije tijd hou ik van sporten en wandelen, maar zeker ook leuke dingen doen met mijn gezin.

Van origine ben ik verpleegkundige en heb ik lange tijd in de wijk gestaan. Deze verandering van functie geeft mij weer energie en uitdagingen. Ik hoop enorm veel te gaan leren en als assistente u zo goed mogelijk daarin te begeleiden. Ik zal u altijd een luisterend oor bieden en denk graag met u mee voor een passende oplossing.

het voetencentrum

Je goed voelen, dat is zeker wat waard.
Een fundament voor je leven.

Hoe ‘het’ ermee staat, hoe ‘het’ d’r mee gaat.
‘Het’ heeft invloed op jou. Op jouw werk. Op jouw directe omgeving.

Of je nu jong of oud bent, of je als oudere nog jong voelt.
Vrij van pijn zijn geeft je de energie om te doen wat jij zo graag doet.

Zodat ‘het’ gewoon goed met je gaat.
Ieder moment van de dag, gisteren én morgen.

Gewoon in beweging kunnen zijn,
> zonder daarover na te hoeven denken.

Die gewoonte ga je pas écht waarderen
als gewoon niet meer gewoon is.

Je een klacht hebt vanuit je fundament.
Ofwel: je voeten. Je – uit de pas loopt.

Wij helpen jou op passende wijze,
helpen jou om gewoon weer ‘gewoon’ te vinden.

Maar altijd met persoonlijke aandacht,
de juiste ingrediënten voor een voetzaam proces.

Zodat jij weer op goede voet verder kan.

Wij helpen jou op passende wijze
gewoon weer 'gewoon' te vinden